Ervaringen met kindertraining Blij met mij!

Reactie van ouders (april 2016)
“Jullie blijven heel consequent vertrekken vanuit de sterktes van het kind. Jullie brengen dit ook met zoveel passie en liefde! Het is academisch en wetenschappelijk onderbouwd maar toch ook heel praktisch en haalbaar, door de vele voorbeelden uit jullie eigen ervaring als moeder en coach, en door de vele tips. Hierdoor kunnen we er thuis mee verder”

 

Reactie van moeder (april 2016)
“Ik kreeg dit weekend het kaartje van blij met mij in de bus, het was een verrassing en ik was ook erg ontroerd.
Ik moet nog veel aan onze sessies denken en het is nog steeds een houvast.”

 

Reactie van ouders (maart 2016)

Deze training is anders, omdat jullie heel consequent blijven vertrekken vanuit de sterktes van ons kind.  Jullie brengen dit ook met zoveel passie en liefde! Het is academisch en wetenschappelijk onderbouwd maar toch ook heel praktisch en haalbaar, door de vele voorbeelden uit jullie eigen ervaring als moeder en coach, en door de vele tips.  Hierdoor kunnen we er thuis mee verder.

 

Moeder van Luna (september 2014)

Met ons gaat het heel goed, we zijn “blij met mij” zullen we maar zeggen! Luna is goed gestart dit schooljaar en we hebben uitgebreid gesproken met de juf van Luna over hoe we blij met mij door lopen hebben en hoe we thuis er mee om gaan en wat we nu van school verwachten. Het is zo fijn en Luna groeit zo! Ze heeft zelfs dit jaar om hulp gevraagd omdat ze iets niet snapte. ze was zo trots op zich zelf.. Ze zei “mama, ik durfde het, ik heb het kaartje van hulp van de juf neer gelegd op mijn tafel”, ze moest er zelfs van huilen!

Beter kan een schooljaar niet beginnen. Luna is weer Luna! Ook de vakantie of een dagje uit verlopen ontspannen en ik durf als ouder zoveel meer!  Als ouders moeten we het natuurlijk zelf oppakken, maar voor jullie als trainers moet het fantastisch zijn hoe je met elkaar iets kan veranderen in een gezin! Dankjewel!

 

Moeder van een blije dochter (augustus 2014)

Lieve mensen van Blij met Mij,

Bedankt voor al die positieve energie die jullie in onze dochter hebben gestoken en die daardoor inmiddels ook door haar en door ons (huis) waait.
Wij merken hoe ze ook meer zelfvertrouwen heeft gekregen om dingen uit te spreken, aan te kaarten, in plaats van in haar schulp te kruipen.. (hoofd omlaag, tussen haar schouders, haren ervoor)
Wat is het goed om op deze manier met je kind bezig te zijn en om er samen voor te gaan. Want niet alleen je kind gaat op training maar wij als ouders ook ! Ze wil het liefst nog een poosje blijven (logeren) J
Een blije moeder van een blije dochter van 7 jaar (september 2014)

“Het gaat heel goed met haar.
Wij merken zelf nog steeds verandering in haar maar ook van anderen horen we dat onze dochter in positieve zin veranderd vinden.
Wij zijn dus ook nog steeds blij dat we de stap genomen hebben om met haar blij met mij te doen.
Dus bij deze nog steeds onze dank!”

 

Twee leerkrachten uit Doorn (voorjaar 2014):

“Blij met mij! is de enige training die we kennen die ECHT effect heeft, ook op de lange duur!”

 

Een tevreden vader van een zoon van 9 jaar (april 2014):

Hartelijk dank voor de zeer bevlogen en inspirerende wijze waarop jullie onze zoon de afgelopen maanden hebben begeleid. Mijn vrouw en ik vonden het bijzonder om te zien hoe goed jullie naar hem hebben gekeken. Hij vond het echt een hele fijne tijd. We gaan met jullie inspiratie thuis verder in het stimuleren van zijn talenten!

 

Ervaringen van kinderen

  • ik zie niet meer op tegen moeilijke situaties
  • ik sta NOG steviger
  • ik ben vrolijker en speel weer meerblij2
  • ik praat makkelijker over wat ik voel en meemaak
  • ik weet nu oplossingen
  • ik durf!
  • ik ga het gewoon doen
  • ik vraag om hulp als ik het nodig heb
  • ik kies zelf!
  • ik heb meer zelfvertrouwen
  • ik heb minder boze buien

 

Ervaringen van ouders

Moeder van een 7-jarig meisje (maart 2014)

We merken een groot verschil in zelfvertrouwen, ze zegt vaker uit zichzelf dat ze iets kan of goed gedaan heeft, waar we vroeger steevast het antwoord kregen ” ik kan dit niet”.  Wanneer we haar nu een complimentje geven straalt ze helemaal en komt er een brede glimlach op haar snoetje. Ze kan beter met tegenslagen en veranderingen omgaan en zegt regelmatig zelf dat foutjes maken OK is. Laatst viel het ook echt op dat ze op een hele duidelijke manier kon verwoorden waar ze op dat moment nood aan had en ze krijgt ook steeds meer inzicht in zichzelf.  Het is fantastisch om haar op deze manier te zien groeien!

 

Mama van een 7-jarig meisje (februari 2014)

Onze dochter kwam thuis van school en zei dat ze mee ging doen aan gedichtendag. Ze was de enige van de klas. Papa en ik vonden het heel knap dat ze dat wou doen. Eerst was ze nog in school gaan vragen of ze het mocht aflezen van een blaadje papier en dit mocht. Maar uiteindelijk heeft ze het zelf van buiten geleerd en heeft ze het zonder papiertje gedaan. En ze heeft zelfs een applaus gekregen. Ze was zo fier toen ze dit ‘s avonds vertelde en wij natuurlijk superfier!
We zijn er van overtuigd dat zonder Blij met mij! ze dit nooit had gedaan. Ze staat steviger in haar schoenen. Af en toe heeft ze nog eens zenuwtjes, maar we werken eraan.

 

Moeder, een paar maanden na de Blij met mij!-training, zoon van 11 jaar (januari 2014)

Wil even laten weten dat ik echt ongelofelijk, mega trots ben op onze zoon, en daar hebben jullie een rol bij gespeeld! Zijn zelfvertrouwen groeit gestaag (al is het langzaam, en komt er soms een terugval)!! Zo goed zelfs dat het al impact heeft op zijn resultaten op school, met meer rust in zijn hoofd en de juiste kabouter op zijn schouder lukt het om zijn talenten meer naar voren te laten komen!

Ik zeg telkens tegen hem; het gaat niet om het uiteindelijke resultaat maar om de weg er naar toe en de manier waarop… En heel, heel langzaam valt het kwartje… Dank jullie wel .

Zijn juf: Super hè! Op school zijn we ook trots op veel. Wat is hij gegroeid in “zichzelf” zijn. Ik zie steeds meer van hem. Prachtig! Op naar de tweede helft van het schooljaar.

 

Moeder, na de eerste Blij met mij!-bijeenkomst, dochter van 11 jaar (februari 2014)

Haar moeder: Ze was helemaal gelukkig op de terug weg. Ze gaf de dag wel een 10+!

 

Vader, na de eerste Blij met mij!-bijeenkomst, dochter van 10 (februari 2014)

Haar vader: Ik heb haar sinds lange tijd weer eens heerlijk zien spelen. Helemaal op haar gemak en blij en ontspannen.

 

Moeder, na de eerste Blij met mij!-avond voor ouders (februari 2014)

Ik vond gisterenavond een zeer geslaagde avond, en wat GOED dat je deze kennis doorgeeft. Het zijn voor mij geen nieuwe dingen, maar toch heerlijk om te horen. En ook zeker fijn al het ooit geleerde weer wat meer te gaan toepassen. Het voelt voor mij zo natuurlijk aan, ik ben er ook voor 100% van overtuigd dat het probleem meestal bij de ouder ligt. Aleen al door anders te reageren kun je zo veel bereiken.

 

Moeder (december 2013)

“Blij met mij! was voor onze dochter een moment om naar uit te kijken. Ze heeft een taal aangereikt gekregen om dingen die iets moeilijker gingen te benoemen. Ze is zich bewuster geworden van haar talenten en dus ook van zichzelf.”

 

Vader (december 2013)

“Elk kind leert te groeien op z’n eigen manier. Als ouder krijg je praktische tools om je kind daarmee te helpen. Algemeen een zeer positieve ervaring, vooral voor de kinderen, zeker ook voor de ouders.”

 

Moeder (september 2013)

“Onze dochter is op de middelbare school begonnen en heeft goede start gehad, heel fijn. Komt allemaal door Blij met mij! zegt ze….”

 

Ouder (december 2013)

“Ik kan Blij met mij! van harte aanbevelen, omdat deze methode het opvoeden aangenamer maakt, zowel voor ouders als het kind, de training het zelfvertrouwen van het kind bevordert, het vanuit het diepere “ik” handelt. Het is een zeer waardevolle methode.”

 

Moeder van 8-jarige jongen (november 2013)

Wat is het waardevol geweest!  Hij is zo gegroeid de afgelopen weken! Ik heb hem zien veranderen naar een mannetje dat weer veel lacht, open staat voor ik noem het maar aanwijzingen en veel meer rust uitstraalt. We hebben al zo lang geen strijd meer gehad. En daar zijn we allebei heel blij mee en worden we gelijk weer blij van. De positieve spiraal. Wat was het fijn om te horen dat je kind lief, open en spontaan is in plaats van een stoorzender. Ik leer hem ook steeds meer zo bekijken: het vat vol talenten, het lieve, gevoelige mannetje.

 

Moeder van 10-jarige jongen (juni 2013)

We zijn zo trots op hem! Hij is echt heel hard aan het werk en het brengt mooie resultaten met zich mee. Een mooi voorbeeld is dat hij ‘s avonds uit bed kwam, omdat hij de volgende dag een rekentoets zou hebben. Hij had al helemaal bedacht dat het toch niet zou lukken en dat het veel te moeilijk zou zijn. Samen de zwarte gedachte benoemd en gepraat over wat gekleurde gedachten zouden kunnen zijn. Hij ging helemaal rustig die avond naar bed. De volgende dag kwam hij trots thuis: hij had namelijk een 10! Een ander mooi voorbeeld is een moeilijk gesprek dat hij moest gaan doen met een vriendje en zijn vader. Het is gelukt om dit gesprek goed te doen omdat hij zich veel sterker voelt door de training. We zijn heel erg blij met dit resultaat!

 

Moeder van 10-jarige dochter (november 2012)

Een dochter hebben die vaak boos is en niet genoeg voor haarzelf op durft te komen, is moeilijk om te zien als ouder. Tijdens het eerste gesprek met Els en onze dochter voelde het gelijk heel vertrouwd en veilig. Het was dan ook gelijk duidelijk: De Blij met mij!-kindertraining wilde zo doen. Door de tips en de erkenning van de verhalen van andere kinderen, ontpopt ze zichzelf al snel als een compleet ander kind. Blij, niet meer boos, vriendinnetjes. Haar leven is echt kleurrijker geworden en daardoor ook ons hele gezin. De kracht van Blij met mij! is, dat niet alleen de kinderen veel aandacht en tips krijgen, maar ook de ouders! Waardoor het effect van twee kanten komt. Ik gun ieder kind en ouder deze-kindertraining. Daarbij is het ook nog zo dat je heel veel krijgt voor weinig geld!

 

Moeder van 7-jarige dochter (september 2012)
Gisteravond kwamen we erg enthousiast thuis. Vol goede moed ook. En vol van de avond begonnen we meteen tegen ‘oma’ die aan het oppassen was te vertellen. Ook zij raakte best enthousiast en werd er blij van toen we haar uitnodigden de kring van Amber in te stappen. Vandaag is gewoon al echt anders! We letten er goed op wat we zeggen en proberen alles op een positieve manier te brengen. En dat is meteen een van de winstpunten van deze training. Het erbij betrekken van de ouders. Nogmaals bedankt voor gisteravond en we wachten voor verwachting af wat de training ons allen gaat brengen.

blij3

 

Moeder van 11 jarige zoon (maart 2012)
Hij straalt van oor tot oor.
Bedankt dat ons kind zich zo goed voelt in de cursus die je geeft!
Hij is veel vrolijker en blijer van binnen.
En volgens de juf straalt hij meer zelfvertrouwen uit.
Als hij nu een toets moet maken doet hij dat niet meer met afhangende schouders,
maar zit hij krachtig op zijn stoel.

 

Vader van 7-jarige zoon (januari 2012)
Mooie ervaring om mee te maken, als mijn zoon gespannen begint aan de Blij met mij-reis en een paar uur later speels in de groep zit mee te doen.

 

Ervaringen van ouders die hun kinderen in de training van januari 2012 hadden:

  • ik ben trots op elke millimeter die we vooruit gaan
  • ik kan het meer loslaten
  • ik heb meer begrip
  • ik kijk nu naar wat er goed gaat
  • ik zie de talenten van mijn kind weer
  • ik geef mijn kind meer verantwoordelijkheid
  • ik heb meer vertrouwen gekregen, in mezelf, mijn kind, de toekomst
  • ik geef meer complimenten
  • ik weet nu dat wat hij voelt, dat hij dat ook echt voelt
  • we hebben een gezamenlijke taal om dingen te bespreken
  • we hebben een gezamenlijke taal om dingen te bespreken
  • ik ben verrast door zijn kracht, en daar geef ik aandacht aan
  • ik geef niet meteen oplossingen
  • ik heb zelf zoveel geleerd!

 

Vader Remco en moeder Ingrid

Nogmaals willen we jullie hartelijk bedanken voor de mooie manier van (werken) omgaan met kinderen, met begrip en respect voor hoe ze zijn en hun talenten te laten groeien, zodat ze sterker komen te staan. We hebben erg genoten en veel opgestoken van de ouderavond, de uitleg is heel duidelijk en het is heel fijn dat er ruimte is om te vragen en dingen te delen met iedereen, want je leert van elkaar. De juffen van Roel zijn ook erg enthousiast. De juf heeft zelfs vandaag in de klas tijd besteed aan talent, net als in Blij met Mij! mochten de kinderen in de klas een eigen talent uitkiezen en die met elkaar delen, ook hebben ze elkaar aan de handen naar voren getrokken. We zijn heel blij dat de leerkrachten er zo positief in mee gaan,dat Roel voelt dat hij er daardoor bij hoort en zich gesterkt voelt en zo merken we dat er op school ook begrip en steun is.

 

Vader

Wat mij betreft geldt: een prima training voor kinderen, maar ook zeker voor ouders. En net zoals bij trainingen voor volwassenen: eenieder haalt er voor zichzelf iets waardevols uit!

 

Moeder

In de loop van de cursus en aan het einde ervan merkte we wel verschil, maar niet zo groots als we die avond van andere ouders hoorden. Maar een paar maanden verder merken we echt groots verschil. – Minder woordenwisselingen met onze dochter – Rustiger – Vast groepje vriendinnen waarbij zij zich erg prettig voelt – Schoolprestatie gaat vooruit – Niet meer negatief over alles maar veel meer positief – Trots op zich zelf wat ze heeft gedaan en nu dus ook ziet dat ze het kan. We hoeven soms alleen maar te zeggen ‘denk nog even aan de cursus’ en ze geeft een goede draai aan het probleempje wat dan speelt.

 

Moeder

Deze kindertraining is niet alleen voor ons kind belangrijk geweest, maar ook voor ons als ouders. Je wordt je bewust van je gedrag naar je kind toe. En bovenal leer je de juiste woorden te gebruiken die nodig zijn om je kind net dat extra zetje in de goede richting te geven.

 

Vader en moeder

Wij vonden dat wij vanaf het begin heel prettig en vertrouwd begeleid werden. Het was een kindertraining met een groep, maar wij hebben het gevoel gehad dat er veel aandacht was voor de individuele vragen en problemen. Wij hebben als ouders veel handvatten gekregen om samen met onze zoon het gesprek gaande te houden, zodat een oplossing meestal wel gevonden word.

Save